Te zien op 26 februari en 5, 12 en 19 maart van 14.00 – 17.00 uur

Tan van Dooren | schilderijen

Tan van Dooren schildert landschappen en stads- en dorpsgezichten. Figuren komen in haar werk zelden voor. Het geeft de werken een mate van prettige verstilling. Ze is zuinig met details en denkt goed na over welke details kunnen worden weggelaten en welke wel noodzakelijk zijn.

Compositie, vorm en kleur zijn belangrijk in het werk. De juiste interactie tussen deze drie aspecten maken haar werk krachtig en prettig om naar te kijken.
In veel schilderijen van Tan is een belangrijke rol weggelegd voor licht en schaduw. Door de nadrukkelijk aanwezige en sterk aangezette schaduwpartijen krijgen de geschilderde onderwerpen nog meer zeggingskracht.

De schilderijen die op de tentoonstelling in Hilvarenbeek zijn te zien, zijn hoofdzakelijk van de laatste paar jaren. Het betreft werken geïnspireerd door wandelingen en fietstochten in Nederland, Frankrijk en Italië. Het zijn veel zomerse taferelen en de warmte spat van het doek.

Tan van Dooren heeft in 2019 de Academie van Schone Kunsten in Arendonk afgerond. Ze heeft sinds die tijd een sterk eigen stijl ontwikkeld. Ze schildert voornamelijk in acryl, maar maakt soms een uitstapje naar olieverf. Tan exposeerde in 2021 in het Oude Kerkje in Middelbeers en eerder in het gemeentehuis in Goirle.

 

Achterkant van Veere
Zon in het bos
Winters Domburg
Meerpalen op Terschelling | Oude kerkje van Middelbeers
Spanje
Op het strand van Vrouwenpolder | Fietsen door Zeeland
Huis ter Duin Oostkapelle
In de sneeuw